Operatie rugzak

Dit jaar bestaat de Stichting A New Life vijftien jaar en een jubileum moet je vieren. Hoewel … het zou natuurlijk mooier zijn als we onszelf overbodig hadden gemaakt, omdat alle kinderen in Sri Lanka een goed thuis hebben met voldoende te eten, en onderwijs en medische zorg krijgen die ze nodig hebben. Zover is het (nog) niet en dus gaan we door, maar we willen het jubileum niet zomaar voorbij laten gaan.

Een van onze contactpersonen kwam met een idee: waarom geven we al ‘onze’ kinderen geen schooltas, een rugzak met ons logo erop? Nu is het één ding om een idee te hebben, maar het uit te voeren is een hoofdstuk apart in een land ver weg met heel andere gebruiken, regels en afspraken. Gelukkig hebben we een contactpunt in Sri Lanka en daar werd dus de vraag neergelegd. Na wat zoeken werd een rugzak gevonden dat handig, bruikbaar en betaalbaar is – want na inventarisatie blijkt het wel om 350 kinderen te gaan! Er werd ook een bedrijf gevonden dat er logo’s op kan drukken. Vraag van hen: hoe groot moet het logo zijn en waar moet het precies komen? Vraag van ons: hoe groot zijn de rugzakken trouwens? En zijn ze er alleen in zwart? Is dat niet wat saai?

Er werd een filmpje opgestuurd met een hand naast de rugzakken, zodat we de grootte kunnen inschatten en nee, andere kleuren zijn niet zo geschikt als zwart. Nieuw probleem: de proefdruk is minimaal 50 stuks en als het dus niet goed gaat, moeten we 50 rugzakken betalen waar we niets mee kunnen. Afijn, lang verhaal kort: er wordt door iedereen hard gewerkt en de vraag is nu wanneer de rugzakken klaar zijn, zodat onze penningmeester ze tijdens zijn werkbezoek kan uitdelen. We houden jullie op de hoogte!

Christien Duhoux-Rueb

Thu, 29 August