Werkbezoek 8-15 juli 2017

We – voorzitter Christien Duhoux-Rueb en de latere secretaris Corine Duhoux – bezoeken achtereenvolgens de ashram in Kattankudy, het tehuis met school in Akkaraipattu, de kleuterschool in het Little Flower Convent in Lunugala en de boarding in Bandarawela.


Alle ontmoetingen verlopen hartelijk en de betreffende zusters geven de informatie waarom we vragen al is dat in het geval van Sr. Helen met een omweg: zij spreekt Tamil, Sr Stella spreekt daarnaast ook Singalees. Onze chauffeur spreekt Singalees en daarnaast Engels, en zo komen vraag of antwoord bij ons. Het werkt. De ashram is erg verwaarloosd. We bespreken aanpassingen aan het varkenshok en regelen dat ter plaatse met de aannemer. Het verloop van meisjes is groot omdat het meisje gaat die vaak tijdelijk door jeugdzorg worden geplaatst. Dat vraagt veel van onze schrijfouders.


In Akkaraipattu worden we ontvangen door Sr Theresa Noeline die goed Engels spreekt. Intern zitten 18 meisjes van 6-17 jaar. Het idee om een naaiatelier op te zetten hebben we verruild voor de opzet van een copy shop. We zeggen geld voor een kopieermachine toe. De meisjes bieden ons een dansvoorstelling aan en de volgende dag is er een optreden van de kleuterschoolkinderen.In het Little Flower Convent bespreken we educatieve vragen die onze contactpersoon had me

egegeven over aanvullende docenten en lesmateriaal. Een danslerares is gewenst en examentraining materiaal vooral voor Engels. De kleuters spelen op de door ons aangeschafte speeltoestellen en kunnen dankzij het hek niet meer naar beneden vallen.

In Bandarawela bespreken we het waterprobleem en maken we plannen voor aanvulling van de tanks. We krijgen thee met kroketten geserveerd, die de kokkin speciaal voor ons maakte. We bewonderen de opgeknapte keuken en badkamers, de nieuwe matrassen en zien dat er geen kasten zijn om privéspullen op te bergen. We stellen een lijstje op van zaken waaraan we gaan werken. Het is goed om af en toe elkaar bij te praten.

Onze hulp komt goed terecht en wordt gewaardeerd, dus gaan we gewoon verder.

                                Christien Duhoux-Rueb

Wed, 20 February