Creatief Toeteren

Je denkt soms – als leek – een claxon is een claxon, maar dan ben je nog nooit in Sri Lanka (of andere landen met vergelijkbaar verkeer) geweest. Waar wij zuinig zijn met claxonneren en waar het bij ons soms ook verboden is bij ziekenhuizen bijvoorbeeld, toetert men er in Sri Lanka lustig op los, voortdurend zelfs.

Lees meer

New Life News 15.1

NEW LIFE NEWS 15.1.pdf

Lees meer

Bestel vanaf nu via Sponsorkliks!

Sinds kort is de stichting A New Life te vinden op Sponsorkliks (www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=9917). Met SponsorKliks kan je nu een financiële bijdrage leveren aan onze stichting, zonder dat het je een cent extra kost! Bestel bijv. online een pizza via Thuisbezorgd en A New Life ont-vangt hiervoor geld voor bijv. ons jubileumproject of de schooltassen. Dit doe je door via www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=9917 je webwinkel naar keuze te benaderen.

Lees meer

Aanslagen in Sri Lanka

Als bestuur, schrijfouders, donateurs en sponsors van Stichting A New Life zijn we geschokt door de aanslagen in Sri Lanka.We leven mee met de nabestaanden van de slachtoffers en met de gewonden. Deze golf van geweld vervult ons met afscuw. We kunnen niet meer dan hopen dat er niet meer geweld volgt en dat mensen de moed vinden om het leven zo goed mogelijk weer op te pakken.


Lees meer

Werkbezoek 8-15 juli 2017

In de zomer van 2017 vond er weer een werkbezoek plaats. We – voorzitter Christien Duhoux-Rueb en de latere secretaris Corine Duhoux – bezoeken achtereenvolgens de ashram in Kattankudy, het tehuis met school in Akkaraipattu, de kleuterschool in het Little Flower Convent in Lunugala en de boarding in Bandarawela.

Lees meer

New Life News 14.2

nln 14.2.pdf

Lees meer

New Life News 14.1

NEW LIFE NEWS 14.1.pdf

Lees meer

Rijst met kip of kip met rijst

Het is een reis van minstens zes uur van de westkust (Negombo) naar de oostkust (Kattankudy). We gaan dus bijtijds op pad, want af en toe moeten we ook stoppen voor .. nou ja, waarvoor je stoppen moet. We genieten van de prachtige omgeving en de dorpjes met gezellig gedoe, en wennen zelfs aan het verkeer - door er maar niet op te letten. Daarvoor hebben we tenslotte een ervaren chauffeur.

Lees meer

Een nieuw begin

Er is een prentenboek dat al jaren oud is, maar dat een nog altijd boeiend thema aansnijdt. De hoofdpersoon, kleine Adam, heeft schoon genoeg van de rommel die hij tegenkomt, van de mensen die ruziën, kortom van de wereld zoals hij die kent. Hij wil opnieuw beginnen. Dus pakt hij een grote bezem en veegt hij alles wat hij ziet door een afvalputje weg.

Daar staat hij dan op een kale wereld. Eerst geniet hij van de rust, maar kaal is kaal, dus tekent hij wat bloemen en dan wat vogels die dan weer bomen moeten hebben en insecten om te eten en … Van het een komt het ander en voor hij het weet ziet de wereld er toch weer net uit als voor de grote schoonmaak.

Lees meer

Vanzelfsprekend en nieuwsgierigheid

Als we ’s morgens opstaan gaan we ervan uit, dat er water uit de kraan komt, dat er brood of muesli voorradig is en dat ook het licht het doet. Dat is voor ons bijna vanzelfsprekend. Niet voor iedereen is dat zo, in Nederland al niet eens, maar als je in verre landen komt, kan het allemaal wel eens heel anders uitpakken.

Lees meer

Het went nooit

Gelukkig gebeurt het niet zo heel vaak, maar als het komt, is het meestal onverwacht.

Lees meer

Wachten op zuster Adelina

Ze had het al vaak gevraagd in haar brieven vanuit het

Little Flower Convent in Lunugala: ‘Dear, when are you

coming?

Lees meer

De koffers van John

Of ‘een cadeautje van Intratuin’ of ‘de activiteit van de familie van Leeuwen’ – het is maar wat je als titel wilt gebruiken, want het kan allemaal.

Lees meer

De weg kwijt

Over verdwalen in een vreemd land

Lees meer

Werkbezoek Rien

Rien ging op werkbezoek langs onze projecten in Sri Lanka

Lees meer