Een nieuw begin

Er is een prentenboek dat al jaren oud is, maar dat een nog altijd boeiend thema aansnijdt. De hoofdpersoon, kleine Adam, heeft schoon genoeg van de rommel die hij tegenkomt, van de mensen die ruziën, kortom van de wereld zoals hij die kent. Hij wil opnieuw beginnen. Dus pakt hij een grote bezem en veegt hij alles wat hij ziet door een afvalputje weg.

Daar staat hij dan op een kale wereld. Eerst geniet hij van de rust, maar kaal is kaal, dus tekent hij wat bloemen en dan wat vogels die dan weer bomen moeten hebben en insecten om te eten en … Van het een komt het ander en voor hij het weet ziet de wereld er toch weer net uit als voor de grote schoonmaak.

Lees meer

Vanzelfsprekend en nieuwsgierigheid

Als we ’s morgens opstaan gaan we ervan uit, dat er water uit de kraan komt, dat er brood of muesli voorradig is en dat ook het licht het doet. Dat is voor ons bijna vanzelfsprekend. Niet voor iedereen is dat zo, in Nederland al niet eens, maar als je in verre landen komt, kan het allemaal wel eens heel anders uitpakken.

Lees meer

Het went nooit

Gelukkig gebeurt het niet zo heel vaak, maar als het komt, is het meestal onverwacht.

Lees meer

Wachten op zuster Adelina

Ze had het al vaak gevraagd in haar brieven vanuit het

Little Flower Convent in Lunugala: ‘Dear, when are you

coming?

Lees meer

De koffers van John

Of ‘een cadeautje van Intratuin’ of ‘de activiteit van de familie van Leeuwen’ – het is maar wat je als titel wilt gebruiken, want het kan allemaal.

Lees meer

De weg kwijt

Over verdwalen in een vreemd land

Lees meer

Werkbezoek Rien

Rien ging op werkbezoek langs onze projecten in Sri Lanka

Lees meer